FOLLOW ME ON BOARD!

Tuesday, 14 June 2011

Sarapan Terbaik di Segamat

Assalamualaikum..

Kali ni aku nak wat segmen Jalan2 Cari Makan pulak..haha. So, for those yg ada di sekitar Segamat dan kalau2 tercari2 hape bende yg boleh disumbat dlm perut korang di waktu pagi, meh la dtg ke 2 tempat dibawah ni..Kalau masa aku kat Segamat, hanya satu je yg memberi semangat utk aku bagun awal iaitu sarapan di tempat2 ni..haha.Jom Terjah!

1. Gerai Makan di Kampung Jawa.

Di area Kg. Jawa ni ada bnyk gerai..Jangan salah pergi pulak..lokasinya berhadapan Sek Keb. Kg Jawa..Gerai ni bukak di kala subuh dan tutup di waktu tengah hari. Kalau dtg dalam pukul 9 pagi tu..selalunya nak duduk kene tunggu dulu sebab ramai gile org(bukan ramai org gile ea..)..Kalu weekend pulak jgn harap la nk dtg lewat nk duduk awal..sbb masa tu lg lama la beraturnya..Kalau dtg lmbt pulak selalunya korang akan kempunan sbb kebanyakan makanan dah habis..walau masa tu baru pukul 10 pagi.
Ni lah rupa kedai tu..jgn salah kedai pulak
Makanan kat sini terkenal dgn MURAH dan SEDAP..So apa menu yg terbaik di sini?
Yeah! Ni my fevret! Nasi Lemak + Telur + Sambal Kerang!
Soto Nasi dan Roti Jala.. (Dua-dua ni mmg aku punya ye..harap maklum)

Sarapan bersama bdk2 rumah.(tgk la ats meja tu..ish2..lapa btul..)
Tauke Mamak Azwath pon lari sarapan sini..haha!
Then kalau side meal ada lah satay Paru, Kuih Muih, Begedil...Tapi kalau nk gi sini jgn salah hari pulak..rasanya hari Isnin TUTUP kot.. :)

2. Gerai Makan Seri Rantau
Haa..buat Peminat Tegar Roti Canai, kalau yg nak merasa Roti Canai yg MURAH dan SEDAP dtg lah ke sini. Lokasinya berhadapan Poliklinik dan Kolej Jururawat..Area2 rail Keretapi..

Ni la rupa kedainya dari jauh..
Sori tak dpt review full gamba tempat tu sbb masa ni sempat lalu je..Kitorang mmg selalu gi sini cuma masa aku bwk camera tak singgah pulak sini..huhu.

Tu je lah destinasi Jalan-Jalan Cari Sarapan kali ni..ada bnyk lagi rasanya tempat yg sedap2 tp yg aku letak kat sini ni tempat yg aku dan mmbe2 selalu singgah.. :)

Selamat menjamu selera! haha ^^

11 comments:

Lady D said...

aku rindu makanan kat Segamat...nasi goreng sardin yg anda xkan jumpe kat selangor & pisoang goreng cicah sambal kicap..perghhh..heaven..=)

zIq Ziqry said...

wah..akak senior!! haha. meh la dtg lagi segamat... leh sarapan ramai2 ^^

Shasyela said...

ana lulu said : patotla gemok semacam jek...=D

hazwan said...

yabuk pown ad....
hahah..
miss mknan at segamat....

Syazani Razak said...

woi ziq..asl muke ak pon ade gak..? tp mmg best roti jala..lg stim klu mkn pkai tgan..=)haha..

NURUL AINI NORAZMAN said...

ceett!! asal aini xpernah smpai sini,. ciss,. xadil, kene pergi lepas ni,.=p

zIq Ziqry said...

shela:haha.kurus lah!

zIq Ziqry said...

wan:hahaha.meh la dtg sarap sama2!

zIq Ziqry said...

lantot: haha.mst ada punye..kate bdk rumah...hahaha. aku ngigau sarapan sana dok.. haha

zIq Ziqry said...

aini: haha. haa..tula..ni dah tawu meh la dtg sana...sedap woo...kenyang.. huhu

LIYANA ONLEY said...

HAHAHHAHAHHAHA !!
kedai sarapan yang zik dok termenung...
cian makcik tue panggil ko zik..
nampak sgt menghayati aura kedai tue..
naseb bek aku kenai ko..
kalau x..makcik tue baling sendukkkk kat ko..HAHA

You might want to see :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...