FOLLOW ME ON BOARD!

Wednesday, 24 August 2011

Ramadan Hangover! ^^

Assalamualaikum..Salam Ramadan.. :)

I Think Ramadan kali ni Ramadan yg aku rasa paling pack dgn activiti berbuka..Every weekend ada je program Iftar bersama rakan2 dan sanak saudara..Last weekend I've updated an entry pasal berbuka di rumah Shaheizy Sam..Weekend kali ni pn sama gak actually berbuka di rumah Sam di hari Sabtu dan bersama my ex-classmate di hari Ahad..Itz such a great day I had and THANK YOU all of YOU!!

On Saturday, Mummy memang ajak berbuka di rumahnya sebab ada press datang untuk interview..So before aku sampai tu memang banyak la masa terluang keseorangan di KL tu..So demi nak menghiburkan hati ni aku layanla movie 1 round kat Mid Valley..haha. 

So, masa di rumah Sam petang tu mmg dah takda bende nak buat..nak tolong Mummy ckp dah takda apa yg tak siap..cuma tolong makan je..So, mummy's husband ajak ronda2 rumah semua artis area2 situ..huhu. Thx Dada! ^^. 

SOTO SPECIAL..masakan Mummy.. =)
Ready for berbuka..masakan mummy memang terbaik!! sangat2 SEDAP! Mummy masak macam2..Asam Pedas Ayam, Ketam Cili Padi and the special is SOTO Mummy yg TERBAIK!! ada rezeki u guys should try it! ^^ Then macam biasa lah, tak sah kalau aku datang rumah Mummy tp tak tido sana..haha. Mid night tu oleh sebab Sam dah abis shooting so dia bawak kami ke Bukit Bintang sbb dia nak jumpa Fans dari Singapore..Wah~ rajin betul melayan fans.. then ramai2 gi massage..yeay! very relaxing~ ^^ ( Thanx to Sam sbb belanje! :P)

Makan2 bersama family..

Sam & Cinta

On Sunday pulak, program berbuka di FULL HOUSE with my ex-classmate masa Diploma in Banking di Segamat dulu..Rindu terubat sbb dapat jumpa membe2 lama walaupun tak semua yg ada..Thanx you!
Menyempat...




We celebrating our frens' Birthday too! Happy Birthday Atie & Hanan! ^^


Si Ketam & Si Panjang


With my Housemate

Ex-Classmate


Geng Mini Cooper..haha
I had a very Wonderful day..THANX EVERYONE! ^^
::END::

Monday, 15 August 2011

Berpuasa di Rumah Shaheizy Sam & Family

Dada,Sam,Mummy,Samzy,Diana

Assalamualaikum & Salam Ramadan.. :)


Untuk entry kali ni didedikasikan khas buat peminat2 SHAHEIZY SAM! hehe. 

Weekend aritu aku call Mummy Khaty (which i call 'Nena') ckp nak dtg singgah utk berbuka di rumahnya sbb masa tu baru balik dari jumpa kawan kt area KL..Tp F.Y.I, Mummy ni jenis yg pemurah dan suka menerima tetamu dan seperti sebelumnya, dia akan suruh aku tido di rumahnya..haha. So, oleh sbb takde mende nak buat for that weekend so aku accept lah pelawaannya...lagi pun lama dah tak datang rumah die sbb b4 this belaja kat Johor..so time2 macam ni jela ada peluang melawat..

FLASHBACK - 1st time bertandang ke rumah sam..yg tgh2 tu Sam & Zizie kt belakangnya..yg didukung tu lah aku masa umur 4 Tahun.. :P

Mummy masak banyak untuk berbuka sebab aku nak dtg..wah~ segan pulak rasanya...mmg masa tu perut nak pecah gak la..masakan Mummy mmg terbaik!!! ^^
Mummy tengah sediakan juadah berbuka..

Review pasal rumah Sam ni, aku memang suka duduk sini..family meraka mementingkan KESELESAAN daripada KEMEWAHAN...So bila duduk dalam rumah ni mcm duduk kt oversea..sejuk mata memandang dgn pokok2 yg menghijau...memang sesuai lah untuk lepak2 release tension..kalau mandi pulak mmg menggeletar la... blrr~~~
Pemandangan luar rumah...

dalam rumah..

Review Sam pulak, kat rumah Mummy panggil Sam 'adik' sbb anak paling bongsu..Sam ni mmg bz dgn shooting..sbb berderet2 movie die kena shoot... lepas habis satu, mula lak yg lain..So kalau nak jumpa Sam waktu siang tu mmg agak susah la..selalunya akan kuar rumah dlm pkl 3 ptg dan akan balik pkl 4am kdg2..masa siang tu akan di fully utalized utk RE_CHARGE..So, sbb tu Sam lebih suka terperap dalam bilik dari berfoya2 kat lua tu.. And lagi 1, Sam suka loweredkan kereta..haha!. So kalau naik kereta dia tu mmg agak tensen r kalau lalu bonggol...hahahha. bising Mummy...
Koleksi majalah yg related dgn family..

Award APPPBH





Anak buah Sam - CINTA!! comey gile!! masa ni die demam..

Called him ABANG..anak 1st Abang Ngah (Samzy)
So, masa sahur tu aku sahur sekali dgn Sam & Mummy..Alhamdulillah..kenyang btul..tp Sam bagi minum coffee 'kaw2' yg membuatkan aku tak leh tido sepanjang hari..haha. tp die boleh pulak tido..adeyh~ kata Mummy, Sam selalu kalau balik keje trus sahur..tp aritu sbb ada tetamu die sanggup tunggu sampai aku bangun tidur utk sahur sama2... dan Sam ni walaupun ada 2 org maid tp pinggan yg die dah guna still dibasuh sendiri...haha (puji lebih2 ni kena bg duit raya lebih ni~ haha)
Sahur2~

Borak2 tggu makanan siap..hehe


Untuk hari ke2 lak, aku bersama Mummy and Dada(her husband) berbuka dkt2 area rumah tu sbb Dada nak tgk match badminton...after dat diorg hantar ke stesen LRT dan Alhamdulillah dpt pulang dgn selamat..hehe.
Itz me & Sam

Shaheizy Sam Latest look for 8 JAM Film..

Trailer 8 Jam! Check it Out!

:: END ::
THANK YOU For Your Support!!

Thursday, 11 August 2011

Grand Canyon of Bumbun :: Port Santai Terbaik di Segamat


Assalamualikum dan Salam Ramadan..

Slot Travel Diary kali ni nak share skit mengenai sebuah tempat yg bagi aku sesuai utk menikmati view yg boleh mengurangkan tekanan perasaan..haha. Aku tak tahu la nama scientifiknya tp masa dulu2 ianya dinamakan GRAND CANYON OF BUMBUN. (Wah! glamer betul namanya..) Rasanya ramai yg pernah duduk kat Segamat sudah tahu dan juga ramai juga yg masih blum tahu..

Ianya terletak di Kampung Bumbun, Pekan Jabi, Segamat lebih kurang 15 minit dari Bandar Segamat. Ianya adalah sebuah kuari yg terdiri daripada batu bata dan mempunyai takungan air di tengah2nya..1st time aku pergi ke tempat ni masa tahun 2004 ketika menyertai kem motivasi di Kampung Bumbun. Masa tu viewnya lg natural dan cantik lebih2 lagi di waktu pagi.




Perjalanan nak ke tempat ni kena melalui tempat pembuangan sampah dan denai..So agak nampak tersembunyi sikit.. Aku suggestkan tempat ni for induviduals yg rasa2 nak release tension memandangkan tak semua org tahu even bdk2 UiTM Segamat skalipun..Kalau korang rasa2 tensen belaja tu lepak2 la sini ye..Aku suggestkan utk yg nak santai2 release tension je dan BUKANLAH utk nak buat program kat sini oleh kerana tempat ni adalah kawasan PERSENDIRIAN. Tempat ni juga adalah STRICTLY NO FISHING! walaupun kt air tu banyak ikan..yela..tempat org kan...jangan nak gatal2 tangan..


PERHATIAN!
Kalau plan nak dtg tu kena ambil langkah berhati2 atas 4 perkara ni:

1. Berhati2 ketika nak parking kenderaan sbb kenderaan tak boleh masuk..kena jalan kaki sikit ke dalam..So, parking atas risiko sendiri..kawasan luar tu pula sunyi..
2. Hati2 masa ada kt situ..sbb bnyk batu bata dan jgn sampai terjatuh dlm air..dalam tu..nnt takda siapa nk selamatkan korang..
3. Jangan buang sampah merata2..
4. Jangan buat sumbang mahram..





THANK YOU for your support!
:: END ::

Monday, 8 August 2011

I'm a Trainee in Malaysia Airlines! ^^


Assalamualaikum..dan Salam Ramadan...

Rasanya agak dah lmbt sgt nak update post pasal ni kot..Oleh sbb tgh mengantuk sgt2 kt opis ni so aku mengambil keputusan utk stretching sket jari jemari yg dah kaku ni..haha

Actually start melaporkan diri utk intern di MAS Subang ni on 4th July 2011 and my intern will end on 18th Nov 2011. So itz 20 weeks a.k.a 5 month gak la..5 bulan mcm2 leh jadi..mcm2 leh blaja kt sini..mmg aku sengaja pilih area luar johor sbb aku nak rasa cmne kehidupan kt tmpt lain..
nak sgt kan rase idop kt tempat lain...nah..rasakan jam yg sedap ni..haha :P
So far practikal kt sini is GREAT! Alhamdulillah, aku diletakkan kt tempat yg aku boleh belajar sesuatu..So I'm learning everyday..MAS ni mmg ambil ramai student practikal which I think the main reason is to reduce cost la..but dont care with that..yg penting aku dpt habiskan intern ni dgn jayanya..hehe.


My ID
Honestly aku ni jenis yg agk jakun sikit tgk kapal terbang..yela..nak naik slalu tak mampu..so practikal kt sini boleh membuatkan spesis mcm aku ni muntah hari2 tgk kapal terbang..haha. mana taknya, tiap hari akan nampak berbijik2 kapal terbang tgh repair kt hangar tu..airport pn dekat je so kapal terbang akan terbang rendah dan boleh nmpk masa diorg nak landing..And for those yg admire dgn job Cabin Crew atau Pilot leh la jmp diorg kt sini ataupn kt airport tu..mmg tiap hari akan nmpk..takpun kat bazar ramadan... :P
1 of fleet yg ada kt sebelah car park..tgk la smpai muntah..haha
Tak cukup tu atas meja pn ada gak..haha

ada lagi yg versi comel! haha

Staf2 sini mmg peramah2 belaka..murah btul rezeki diorg sbb boleh kata tiap hari la bebdk intern ni dpt makanan free..lg2 my boss suka masak n slalu bwk makanan bg kt aku..haha
1 of 3 food courts yg ada dlm MAS tu..ni yg paling grand la..

View dari dalam..dah jd kebiasaan utk ktorg breakfast kt sini..

View dalam ofis..
Agak2 bosan nak makan kt dalam leh la pegi ke SKYPARK..a.k.a Lapangan Terbang Sultan Abd Aziz Shah..Sini lah tempat set penggambaran drama AWAN DANIA.. :P

Keje2 jugak..healthy lifestyle pn kena ambil berat jugak..Each year kt MAS ni akan adakah sukan..Lucky us sbb sukan kali ni diadakan masa ktorg ada..So, mmg meriah lah event tu..sukan ni dinamakan Mini Olympic utk staf2 Finance Division..each staff akan diletakkan dlm antara 4 jenis kaler rumah mcm kt skola dulu which is Merah, Biru, Hijau & Kuning..Masing2 tunjuk kehebatan utk menang acara yg dipertandingkan mcm futsal, volley ball,net ball, basket ball, dart, etc..masa ni lah bdk2 intern main peranan menambah meriah riuhkan suasana dgn idea2 yg sporting..haha
Event diadakan di Kompleks Sukan MAS..dlm MAS tu sendiri ada kompleks sukan dan court2 yg bnyk..
Setiap rumah kena buat performance..aku sbg RED Warrior Team kena buat silat dan mengajar yg lain gerak bunga2 silat dlm sehari dgn lagu bertemakan SEMERAH PADI..Ktorg menang performance! haha

2nd Place - GREEN TEAM!
Jugak aku berjaya dpt GOLD MEDAL for Futsal! ^^
FYI, internship kt sini menawarkan elaun sebnyk RM500 sebulan (ok la tu..) plus medical benefit..Also kalau beli foods kt Airport mcm McD,Subway etc.. leh dpt discount kalau tunjuk ID MAS ni.. Applicant yg nk try lak mestilah mempunyai minimum GGPA 3.00 dan 3A SPM..atau tertakluk kpd budi bicara..

Berminat? utk student bidang Finance, Accounting, International Business bolehlah email En.Zainuddin bin Zaini di zzain@malaysiaairlines.com
Sebahagian trainee yg mostly dari UiTM.. UiTM DIHATIKU! :D
So, datz all yg nak share buat masa ni..dah hilang sket rasa ngantuk~ sambung nex time pula ya..wish us luck for this internship! ^^


:: Have a Nice day Flying With Us! ^^ ::
:: END ::

You might want to see :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...