FOLLOW ME ON BOARD!

Monday, 15 August 2011

Berpuasa di Rumah Shaheizy Sam & Family

Dada,Sam,Mummy,Samzy,Diana

Assalamualaikum & Salam Ramadan.. :)


Untuk entry kali ni didedikasikan khas buat peminat2 SHAHEIZY SAM! hehe. 

Weekend aritu aku call Mummy Khaty (which i call 'Nena') ckp nak dtg singgah utk berbuka di rumahnya sbb masa tu baru balik dari jumpa kawan kt area KL..Tp F.Y.I, Mummy ni jenis yg pemurah dan suka menerima tetamu dan seperti sebelumnya, dia akan suruh aku tido di rumahnya..haha. So, oleh sbb takde mende nak buat for that weekend so aku accept lah pelawaannya...lagi pun lama dah tak datang rumah die sbb b4 this belaja kat Johor..so time2 macam ni jela ada peluang melawat..

FLASHBACK - 1st time bertandang ke rumah sam..yg tgh2 tu Sam & Zizie kt belakangnya..yg didukung tu lah aku masa umur 4 Tahun.. :P

Mummy masak banyak untuk berbuka sebab aku nak dtg..wah~ segan pulak rasanya...mmg masa tu perut nak pecah gak la..masakan Mummy mmg terbaik!!! ^^
Mummy tengah sediakan juadah berbuka..

Review pasal rumah Sam ni, aku memang suka duduk sini..family meraka mementingkan KESELESAAN daripada KEMEWAHAN...So bila duduk dalam rumah ni mcm duduk kt oversea..sejuk mata memandang dgn pokok2 yg menghijau...memang sesuai lah untuk lepak2 release tension..kalau mandi pulak mmg menggeletar la... blrr~~~
Pemandangan luar rumah...

dalam rumah..

Review Sam pulak, kat rumah Mummy panggil Sam 'adik' sbb anak paling bongsu..Sam ni mmg bz dgn shooting..sbb berderet2 movie die kena shoot... lepas habis satu, mula lak yg lain..So kalau nak jumpa Sam waktu siang tu mmg agak susah la..selalunya akan kuar rumah dlm pkl 3 ptg dan akan balik pkl 4am kdg2..masa siang tu akan di fully utalized utk RE_CHARGE..So, sbb tu Sam lebih suka terperap dalam bilik dari berfoya2 kat lua tu.. And lagi 1, Sam suka loweredkan kereta..haha!. So kalau naik kereta dia tu mmg agak tensen r kalau lalu bonggol...hahahha. bising Mummy...
Koleksi majalah yg related dgn family..

Award APPPBH





Anak buah Sam - CINTA!! comey gile!! masa ni die demam..

Called him ABANG..anak 1st Abang Ngah (Samzy)
So, masa sahur tu aku sahur sekali dgn Sam & Mummy..Alhamdulillah..kenyang btul..tp Sam bagi minum coffee 'kaw2' yg membuatkan aku tak leh tido sepanjang hari..haha. tp die boleh pulak tido..adeyh~ kata Mummy, Sam selalu kalau balik keje trus sahur..tp aritu sbb ada tetamu die sanggup tunggu sampai aku bangun tidur utk sahur sama2... dan Sam ni walaupun ada 2 org maid tp pinggan yg die dah guna still dibasuh sendiri...haha (puji lebih2 ni kena bg duit raya lebih ni~ haha)
Sahur2~

Borak2 tggu makanan siap..hehe


Untuk hari ke2 lak, aku bersama Mummy and Dada(her husband) berbuka dkt2 area rumah tu sbb Dada nak tgk match badminton...after dat diorg hantar ke stesen LRT dan Alhamdulillah dpt pulang dgn selamat..hehe.
Itz me & Sam

Shaheizy Sam Latest look for 8 JAM Film..

Trailer 8 Jam! Check it Out!

:: END ::
THANK YOU For Your Support!!

16 comments:

@taufiqhelios said...

macam best je :)

mizmarmalade said...

Huwaaa, seronoknyeee dia... ni yg jeles ni.. hehe ^_*

wany azmy said...

jeles nieee...cousin dy ke??? wani pun next sem bakal study kt uitm segamat...blh la ikut awk nk jumpe sam...hahaha

shashi478 said...

muke ko mcm peminat jek.. bukan mcm sedara... haha (ayat jeles sebab aku kipas-susah-mati SAm!)... raya nanti tolong bawak aku beraya umah dia.. :P

shafiqabdshukor said...

nak beraya umah die la..
ko bawak la ak..
hehehehe

imz@cik yan said...

saya nak join juga boleh..
berbuka kew
sahur kew
duduk sehari kew
seminggu kew..
hari -hari kew..huhu

sudeh said...

gilaa lahh sedara dgn shaheizy sam !
untung lahh kui2 ;D

zIq Ziqry said...

TH:heheh.best bro..nnt papehal aku roger ko lak.. :P
marmalade:hehe.tade ape nk jeleznye pon..

zIq Ziqry said...

wany:haha.sy da tak study kt segamat lagi... :P
shashi:haha.peminat la jugak.. :P takyah nak jelez ler~

zIq Ziqry said...

shafiq:haha. jmpt la dtg..(cam aku lak tuan rumah kan..haha)
cikyan:hehe.xberani nak ckp...bkn rumah saya.. :P

zIq Ziqry said...

sudeh?: haha. uish..tade mende nye pon..juz support him.. :)

Nurul said...

ziq.. pls send my regards to him k.. tq :)

NURUL AINI NORAZMAN said...

uwaaaa!!jeles2!! nak jgak brdiri sebelah sam,.=p

zIq Ziqry said...

nurul:huhu. InsyaAllah.. :)
Aini:hehehe. ada rzeki nnt jmp lah die... :)

Azham Vosovic said...

OMG bestnya...I support you lah bro heheheheh

Noor Adibah Binti A.Latif said...

heee! muka abg ziq nak dekat sama dengan muka shaheizy sam!

You might want to see :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...