FOLLOW ME ON BOARD!

Wednesday, 15 June 2011

Serangan Hackers Bermula!

Asslamualaikum..

Berikutan ugutan oleh kumpulan hackers yg bergelar Anonymous, baru td ni kumpulan hackers dari Malaysia telah  memulakan OPERATION MALAYSIA mereka dan berjaya mengodam beberapa website universiti dan juga web2 kerajaan yg lain.. Web2 ni telah digodam oleh Rilekscrew dan juga Dragon Force..Tp mereka menegaskan bahawa diorg bkn ahli Anonymous dalam Facebook mereka di Dragon Force.

Wah! diorg mmg hebat lah! tgklah apa dah jadi kat web2 ni..Pastu dalam web yg dihack ni siap linkkan suara rakyat dari facebook lagi tu! mak aih~ siap buat petikan dan siapa yg tulis..haha

Berikut adalah senarai web yg telah berjaya digodam oleh mereka setakat pukul 2 pagi 16/6/2011.

1. Laman Pelancongan Malaysia : www.tourmalaysia.com.my 
2. Laman UiTM Penang : http://penang.uitm.edu.my/ 
3. Laman Biotek Kerajaan Johor : http://jbiotech.gov.my/admin/  
4. Web Sistem Pengendalian Kursus Asuhan Kanak2 : http://ezi2care.jkm.gov.my/

*Ada sejam lagi sebelum web Kerajaan Malaysia (www.malaysia.gov.my) akan di hack! tp aku dah cuba bukak web tu dan juga bebrapa web kerajaan yg len dari td dah tak leh bukak...dengar2 pulak ada blogger yg dah kena hack..

Berikut adalah beberapa screenshot dari web2 yg telah dihack..Check it out!

yang ni dedikasi student kepada lecturernya..

Paling tak leh bla yg sambutan ulangtahun ke-15 UiTM Penang tu la..haha. Ni adalah petikan dari web UiTM Penang tu..
 
Happy Birthday UiTM Penang ke 15
sempena 15 thun, page ini sebagai hadiah :p
BTW, pn wan anishah krn bgi dpt A dlm kos csc
harap kite jmpe lgi pada thun hadapan
byeeee...

hahahha.lawak2...btw, hebat jugak diorg ni..so, kesimpulannya..DONT MESS WITH HACKERS..sbb diorg ni berupaya buat mcm2..seb baik la diorg letak gambar naga kt situ..kalau letak gmbar yg tak senonoh? malu besar nnt..kene hati2 dlm bab ni,,,Diorg siap tulis "more will coming" kalau web file sharing tu tak di unblock balik...

Update : Skrg dah pkl 4 pagi..tade pape pn perubahan..website SKMM pn bernafas lagi..huhu. Tido dulu lah~ :D
Update : Sampai pg td web ptk.mosti.gov.my pun dah kene hack.kali ni dgn hambamalam..mereka juz tinggalkan nota kt dlm folder je..tp web2 yg tersenarai kt ats tu ada yg dah ok balik..Dengarnya total 27 website telah dihack..Aku baru dpt reply dr 'Admin' daripada previous comment post aku..katanyanya web kerajaan ni dihack sbb kakitangan kerajaan guna email utk mende2 tak patut..Wallahualam..die ada bg link ni..siap bg password lagi..tp mostly dah tukar dah..kalau rajin bukak la satu2 kt fb..haha.check it out! http://pastebin.com/vLBwrsAi.

Sebarang maklumat lanjut mengenai latest info pasal web2 yg dihack boleh layari http://www.kenahack.com. Juga boleh layari blog hackers Dragon Force tersebut di http://mydragonforce.wordpress.com/

So? Apa tindakan kerajaan sekarang ni?
Update: Then pg td kt paper ada kuarkan yg kerajaan ttp akan defend sistem diorg dan semua sistem diminta berjaga2 dan kuatkan website diorg dlm tempoh 48jam ni..SKMM kata diorg tak gentar~ fuyoo..

1 comment:

Ikazrima said...

ni hackers malaysia, aq tgh tgu anonymous..

tgu plak aq nye posting jap lagi (berjela2 aq tulis hahaha)

You might want to see :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...