FOLLOW ME ON BOARD!

Sunday, 27 November 2011

PAU Terhangat di Tanjung Malim!

Assalamualaikum.. :)

Harini agak penat sikit sbb baru balik dari event di Tanjung Malim, Perak. Dari situ ke Subang tak lah jauh mana..tapi disebabkan jam kat tgh2 hiway tu yg buat penat kaki main clutch tu..then hujan lebat sepanjang jalan..basah kuyup atas moto (episod selepas itu)..sabau jela..

Event selesai dalam tgh hari..so dlm pkl 4ptg lepas makan2 singgah la jap di sebuah kedai makan yg kabarnya feymes ni..nama kedai ni YIK MUN! apakah menu yg feymes? org kata PAU nya sgt sedap..So memandangkan waktu yg sgt sesuai dikala hujan lebat, mmg best kalau makan pau panas dan minum coffee panas ni..nyum2!!
Ni lah kedainya..corner lot..siap ada tulis since 1926 tu..
Rasanya ramai yg pernah singgah Tanjung Malim pernah singgah di sini..lagi2 bdk2 UPSI yg sekangkang kera dari kedai tu..
Siap ada kisah turun temurun lagi..
Mau Pau..?? (gambar sengaja di black & whitekan..saya menegaskan ini bukan gambar pengasas masa muda2..harap maklum)

So..apa kata survey??
.
.
.

Kegebuan yg menarik hati..

.
.
.
Honestly, PAU tu memang SEDAP!! dan belum pernah rasa sesedap begini dimana mana sbb intinya kalo daging tu memey 100% daging la..takda campur2 kentang bagai....Aku try pau je sbb org kate paunya yg feymes..haha. ramai sgt org ambil turn nak duduk..sampaikan pau2 mereka sudah habis dan kene tggu dimasak lagi..

Pau daging wiv coffee hainan dikala hujan lebat..nyum2!! :P

So guys, next time kalau singgah Tanjung Malim singgah la kedai ni ya..(P/S: aku takda share dalam saham kedai ni..harap maklum.. :P)
Price list..

Ditanggung Halal..
say Ngap! NGAAAPP!!! ( nampak sgt tak menyempat tukar uniform..hahhaa)

BTW, hope tak terlambat utk mengucapkan Salam Maal Hijrah buat semua..moga di tahun baru ni kita memperoleh keberkatan daripadaNya.. Amin.. :)

THANX For Your Support! ^^
::END::

3 comments:

Ahmad Uzair said...

oh..dulu waktu tggl kt port dickson nk balik raya ka apa kat kedah..mesti p sini bungkus..
-hatiretakprojek.com

♥Lady Ainaa♥ said...

Wahhh...dtg tg malim ek??? sy ni org tg malim...hehehe...Best ke pau ni??? Walaupun halal, sy masih xberani nk mkn...^.^

cik missi said...

bukan sedap...tapi SANGAT SEDAP..:P

You might want to see :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...