FOLLOW ME ON BOARD!

Thursday, 13 October 2011

Seperjalanan Bersama Diploma in Banking Association (DiBA) UiTM Segamat 2008


Assalamualaikum..

Mengimbau kembali kenangan masa muda2 dulu..(aku muda sentiasa..haha) Pantas sungguh masa berlalu..pejam celik dah dekat 3 tahun aku lepaskan position dalam persatuan ni.. Mcm2 pengalaman SUKA duka pahit MANIS yg dilalui yg akhirnya memberikan suatu kenangan yg sgt INDAH dlm hidup aku.
Fasi utk Program Ukhwatul Ummah (PUU) Julai-Nov 2007
Bermula megorak langkah menceburkan diri dlm berpersatuan ni cuma sbb satu alasan je..BOSAN takda apa nak buat kat kolej.. Honestly, kat kolej masa semester 2 aku terasa sangat bosan sbb berpindah dari dorm yg memuatkan 30 org ke bilik yg hanya utk 4 org.. Mcm culture shock sket sbb aku prefer dorm yg meriah..walaupun rupanya mcm hutan hujan tropika..haha
My 1st time as PUU Fasilitator

My 1st team
It started with a RECOMMENDATION form one of the ex-excos masa tu..then I went for interview and successful to be a new exco. The position I held that time is EXCO AKADEMIK.. So mcm2 aku belajar bab2 managment ni...Mengharungi lumrah hidup seorang exco, pegi meeting tiap hari..balik bilik lewat..turun naik pentadbiran..siapkan project paper..study last minute..ponteng kelas semua aku rasa..haha.
My 1st committee members

Preparing for Open House Raya DiBA 2009

Cop2 Kad Aktiviti..haha
Jika ditanya apa kenangan yg aku tak leh lupa sepanjang bersama persatuan ni? Aku dikenakan bertubi2 semasa besday yg ke 20 Tahun. Dibaling telur, serbuk teh dan tepung lepas balik meeting sampai aku demam 2 3 hari..
My 1st Exco Tag

One of my job - buat slide intro utk exco.. :P

My Family

I really miss the moment.. :)

::END::
THANK YOU for Your Support! ^^


4 comments:

NURUL AINI NORAZMAN said...

aini egt waktu aini part 1 dip dulu ziq jadi aini punya PM waktu minggu orientasi..=pp

zIq Ziqry said...

realli?? wah..mcm cpt je masa berlalu kan.. :)

namaakulynn said...

like seriussss 30orang satu dorm??woaahhh.cant imagine how uollsss survive. hahahha. tapi benda2 macam ni la yang jadi kenangan. :P

zIq Ziqry said...

huhu. yup2... mmg la sgt semak.. tp sgt meriah dan best! ^^

You might want to see :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...