FOLLOW ME ON BOARD!

Tuesday, 18 October 2011

My Hobby

Assalamualaikum.greeting readers! ^^

I'm sure semua org ada hobi kn? Entri kali ni just nak share mengenai hobi aku suatu ketika dulu yg dah lama ditinggalkan. Hobi tu adalah MELUKIS! ^^

Mengimbau kembali kenangan masa mula2 aku melukis adalah kerana pengaruh sorang rakan sekelas (Zaky Mohd namanya). Masa tu darjah 2 dan lukisan pertama yg kami lukis adalah Power Rangers! haiyark!!! Wacaaa!!! sanggup tu tak nak keluar rehat semata nak siapkan lukisan. Pastu pandai pulak kan, suruh mak fotostat bnyk2 pastu jual kat membe2..wakakak. lawak2~

Melalui hobi melukis ni lah aku selalu mengisi masa2 lapang aku dan mencurahkan segala imiginasi yg terbuku di fikiran. Alhamdulillah, masa tu aku mendapat sokongan dari mak abah (yela..daripada aku menyusahkan diorg lg bgus ddk rumah diam2 kan..hehe).

Masa kt sekolah pulak, jgn tanya la knp buku2 teks sekolah tu penuh kartun2 especially buku teks sekolah agama. haha. So, masa sekolah menengah lak, utk mengelakkan kejadian berulang lagi, aku beli buku tulis yg digunakan utk menconteng di kala cikgu tak masuk kelas mahupun masuk kelas lewat sikit. Kalau tgk kt rumah lak, komik2 menimbun sampai berhabuk2..abah nak buang tp aku berkeras tak bagi sampai skrg..hehe. kenangan tu.... :P


Unfortunately, bermula hidup aku sbg student UiTM tahun 2007 tu jugalah pengakhiran hobi aku ni..Myb sbb busy sampai aku lupa sesuatu yg pernah menjadi peneman hidup aku dikala kesunyian dulu..cewahh~~ Tambahan pula most of my artwork yg original dah hancus kena bajir kt Segamat awal taun ni.. T_T I'm looking forward utk sambung kembali hobi ni.. InsyaAllah.. :D
Memori masa keje JUSCO tahun 2006 :P
P/S: artwork2 di atas ni agak buruk sikit..yela..masa skolah kan..aku juz lukis apa yg ada dlm otak je.. :P

THANK YOU
For your support!
::END::

4 comments:

MaiZATuL ASniDA said...

kreatif. suke. teruskan. hehe. :)

atiqa aris said...

ish smela ngn sy.ketas2 exam pon sy conteng gamba katun pastu cikgu sy tanda mne yg tutop aurat je.haha

NURUL AINI NORAZMAN said...

<-- lansung tak reti melukis..tak de seni,.hahaa

zIq Ziqry said...

maizatul:tenkiu soo much! ^^
atiqa:hahaha.kan..teringat mude2 dulu.. :P
aini:hehheh.xpa..janji kite suke..seni tak seni belakang citer..haha

You might want to see :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...