FOLLOW ME ON BOARD!

Sunday, 16 October 2011

Seperjalanan Bersama Majlis Perwakilan Pelajar UiTM Johor 2009

Assalamualaikum. Hello2...............
:: designed by Ziq Ziqry ::

Selepas melabuhkan tirai Diploma in Banking Association (DiBA) pada 2008, perjalanan disambung tanpa henti ke sebuah organisasi yang lebih besar yg aku pun tak pernah terpikir untuk tergolong dalam golongan ini.

Niat hati nak cuci tangan dalam aktiviti berpersatuan selepas tamat kontrak dgn DiBA tapi juga atas desakan rakan2 dan penasihat program aku pun just hantar borang yg tak lengkap ke Hal Ehwal Pelajar. Itu pun time tu dah DEADLINE. Sejujurnya aku harapkan aku tak menang bertanding dalam pilihanraya ni dan aku juga tak berkempen seperti calon2 yg lain..gantung poster pun sehari sebelum tarikh tutup kempen..haha.

Bukannya apa, aku ni seorang yg tak pandai berkomunikasi, takda ciri2 pemimpin, takda keyakinan diri, dan segala anasir2 negatif tu semua ada dalam diri aku..aku taknak org manaruh harapan yg tnggi tapi habuk pun tarak..yela..MPP bkn organisasi yg kecik dalam institusi pendidikan ni..tak leh bawak main2..
sesi perbincangan bersama MPP UiTM Sarawak

Tup2, pengumuman keputusan undian berlangsung..dan alangkah gelabahnya aku bila nama aku diumumkan sbg calon yg berjaya..Mak aih~ masa tu semua perasaan cemas,gelisah, gabra aku rasa..yela, masa tu fikir gak, camne study aku nnt? kang kalau DROP buat malu keluarga je..
Penyerahan watikah perlantikan di Gunung Ledang Resort
My name tag
my business card
My Slide

Akhirnya aku ambil keputusan utk UBAH diri aku..(nak tak nak kene gak la..nak wat cmne..) cuba belajar jadi lebih confident dan bertanggung jawab..memang macam2 DUGAAN yg terpaksa dirempuhi hanya ALLAH je yg tahu.. mostly DUGAAN MASA la yg amat mencemburui..kurang tidur, kurang makan, kurang belajar, kurang masa lapang semua jenis kurang la aku kurang..even masa semester break pn still ada kt campus. Office MPP tu mmg dah jadi bilik macam ke2 aku dah..

Bermotokan 'TRANSFORMASI KE ARAH VERSATILITI', Alhamdulillah batch kami berjaya membuat beberapa perubahan yg baik utk para pelajar UiTM Segamat dgn usaha sama Senat2 Kolej dan Kelab2 lain di waktu itu. Corak pengurusan yang agak berlainan berbanding pengurusan kelab yg aku pernah join sebelum tu, oleh kerana majlis tertinggi terdiri daripada pelajar2 abg2 bachelor, so pengurusannya lebih matang. I miss all the excos and Secretariats coz we all dah mcm 1 family.. :) 
di Parlimen Malaysia

The Excos
Hapening family! ^^

Pre-Graduation Nite

Program Ceramah bersama Akil Hayy

Menamatkan khidmat pada 2010..ALHAMDULILLAH, aku bersyukur sbb aku pernah menjadi salah seorang dari MEREKA YANG HEBAT ni yg memberikan PERUBAHAN POSITIF yang KETARA atas diri aku..THANX Soo Much!! ^^
Birthday Wishes from the committee members..sweeeeeeeeeeeett
Pengalaman yg tak leh dilupakan ialah aku kena tidur sorang2 dalam Office MPP masa tu takda sorang pon dalam campus masa cuti semester..haha. aku ni kalau dah dtg masa penakut jugak..hehehe

My BIG Family! ^^

THANX for Your Support! ^^
::END::

5 comments:

Haslinda Ariffin said...

No 5..
Undilah sy...hahaha
At de end...Najwa jugak yg menang..

Rtp Farra Arisha said...

you've to be over confident, so that you'll not be felt clumsy with your choice :) semoga terus sukses in the future :)
all the best to you, then!!

zIq Ziqry said...

kak lnda: haha.xleh lupe wooh time tu..asek nak trgelak je pikir2 balik..hampeh pnye kak najwa.. :P
fara: huhu,u r right! sumtimes we shud be. otehrwise sampai bila2 pn takkan ada confident tu..btw, moga sukses utk kamu juga ya~ :)

Chenal said...

kalo cam tu..leh la jadi calon YB. x lama lagii PRU!

awek retro said...

best kan jdk MPP...hihi

You might want to see :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...