FOLLOW ME ON BOARD!

Friday, 20 January 2012

What If Fairy Tales Are Not Like We Think?

Assalamualaikum..dear readers..

Masih ingatkah korang, masa kecik-kecik dulu, kita selalu baca Cerita Dongeng especially yang famous macam Cinderella, Snow White, Aladdin dll.. cerita-cerita tersebut semuanya yang baik-baik belaka..yang memberi tauladan yang baik dan sebagainya..

Tapi, pernahkah korang semua terfikir apa jadinya kalau-kalau karakter yang baik dalam cerita tu TAK SEPERTI YANG KITA FIKIRKAN? dan mereka ditukarkan menjadi JAHAT?? haa... masa sekolah dulu, aku teringin nak buat komik pasal karakter-karakter seperti Cinderella, Aladdin, Snow White dan lain-lain tapi versi inversenya lah..haha. 

So, artwork kali ni aku nak tunjukkan macammana kalau ALADDIN jadi jahat? Meh usya~

Macam biasa..proses sketching..
Proses mewarna pulak..
TADAA!!~~ Siap! haha. tulah dia rupa Aladdin kalau jadi jahat! *Klik untuk tumbesaran.
ZOOM IN : Muka kejahatan Aladdin
The Helpless Ginnie~ T__T
Oraite! Tu saja untuk kisah Evil Aladdin dan Lampu Ajaib! next time sambung cerita donggeng lain pulok~ hehe

THANK YOU For Your Support!
::END::

8 comments:

man yusoef said...

aku harap sgt aku terer berphtoshop camni..tapi ape kan daya..huaa

zIq Ziqry said...

hehe. aku pun baru kelmarin belajar tgk dari You Tube..haha. mula2 kekok..lama2 ok sket dah..

aKSARAfENDI said...

good job & mantop...

zIq Ziqry said...

thx bro! baru2 belaja lg ni.. :)

Izzati Khairunnisa Nordin said...

pandainyaaa..photoshop kat lappy ni jadi hiasan je la..tak reti pakai..sadiss..

noor amirah bt ahmad said...

encik senior. sila buat kalau cik rapunzel jd jahat! hihi sbb time kanak2 slalu bace cite rapunzel yg baik lg tak jahat..

zIq Ziqry said...

Izzati: thx ya! baru maw blaja ni.. :)
amirah: hehe. wish granted! haha. nnt i buat oraite! :)

Fiera said...

nice..ade photoshop tapi tak reti gune lg...baru nk belajar...=)

You might want to see :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...