FOLLOW ME ON BOARD!

Tuesday, 17 January 2012

Mari Mewarna! ^^

Assalamualaikum.. Dear readers!

Hari ini takda kerja nak buat..tiba2 terlintas nak belajar mewarna drawings guna Adobe Photoshop so I think shud give a try..

Actually, aku memang lemau sikit bab-bab mewarna ni.. masa Pendidikan Seni kat skolah muda-muda dulu cikgu puji lukisan buah-buahan tempatan aku..tapi bila tiba part aku mewarna je die terus senyap..paham-paham jela.. :(

Dah dekat 5 tahun aku tak melukis. So, tadi aku cubalah nak try tangan ni camne jadinya..erm.. hasilnya agak huduh sket lah.. but datz not da point, da point is aku nak try coloring je..

Nak mewarna drawing guna digital ni actually kena pakai Tablet PC dan mewarna pakai stylus pen baru detail..tapi aku takda mende2 tu semua..so guna manual jela..pakai mouse lak tu..dan hasilnya memang jauh seperti yang aku nakkan.. FAILED! haha. Papepun, Check-it-Out!
1st try! sketch and scan je..

Result = Jadi lain.. =__="

2nd Try
in da makin..
..dan aku tak tahu kenapa jadi cam lebih kurang sama..
3rd test on Q artwork..
Hasilnya..
siap practice brush ala2 messy style..ni hasilnya.. :P

semuanya tak menjadi seperti yang diharapkan sebab tak pakai Tablet..haha. Pape pun, seronok gak mewarna ni..hahaha. boleh release stress pun.. :P

InsyaAllah next time nak try color artwork2 lama pula..macam..
dan lain-lain..InsyaAllah.. banyak kena blaja lagi ni..

THANX For Your Support! ^^
::END::

9 comments:

Umar Kadir said...

wooooah! Nice2! lama tak buat menda ni.. since sekolah.. huhu

cik ziqa said...

haha, nice one :))

Annas Easkey said...

terer gila awk!

zIq Ziqry said...

umar; haha.kan..rindu tu time skolah.. :P
Cik Ziqa: thx ya!
Annas : haha.xda la nas..baru2 maw blaja ni..kalo ziq tawu fesyen dah lama combine art ni dgn fashion.. :P

Aini Azman said...

erkkk!mcm ni ziq kte tak okeyh,. cntik je,.hahaha
buatkan aini satu.. leh letak kt blog,.hahah =p

zIq Ziqry said...

yeke? hehe. banka lagi kene blaja.. :) btw, thx Aini! InsyaAllah.. huhu

Lyssa Faizureen said...

perghhh..... hebakkkk gilaa ! Bila nak buat muka LYSSA ni pulakk ? ekekekek =]

zIq Ziqry said...

hehe. comel sgt tu...kena suruh pro buat..nnt ziq buat jadi ubi kayu kang..hehehe

Lyssa Faizureen said...

hahahah . ubi kayuu lahh SENI nama nyerr..... kalau lukis lelawooo kang , tak nampakk berseni ! hahahah :D

You might want to see :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...