FOLLOW ME ON BOARD!

Sunday, 19 February 2012

Part Time Job


Assalamualaikum..dear friends..

Ahaha. lama la pulak tak update blog.. pemalas btul org menganggur ni..hehe. Actually, sekarang ni aku dalam proses merehatkan diri dan minda sebelum bekerja..yelah, sejak masuk UiTM tu, jaranglah dapat lepak kat rumah lama2..selalu masa cuti sem pun sibuk dengan program2 baik anjuran kampus ataupun persatuan luar..

So, dipendekkan cerita, memang plan nak start mengapply kerja around tarikh nak keluar exam result (dengar2 citer 22hb ni..gulp~). Sebab agak susah kalau nak apply kerja tapi masih belum ada final semester punya result.. Then haritu tiba2 buah hati pengarang jantungku iaitu 'Cik Lina' yang bekerja di Jobstreet tu send email regarding nak perlukan Penceramah Jemputan sambilan di PLKN untuk 5 hari. Sounds good sementara dapat kerja tetap ni, eloklah cari pengalaman..lagipun elaun yg diberi pun boleh tahan jugak.. Bukan semua orang berpeluang jadi cikgu.. So, dengan tangan yang gedik2 aku pun klik apply jelah.. And pertama kali aku nampak ke-efficient-an Jobstreet ni bila company yg aku apply tu trus call pagi2 esoknya offer job.

Then disuruh pilih salah satu daripada 2 kem yg available di Johor dan aku pilih kem tempat aku PLKN 6 tahun lepas. Alhamdulillah, hajat nak kembali ke tempat lama tu termakbul sejak sekian lama..

Harapannya moga semuanya berjalan lancar..Lepas ni bolehla dapat title 'Cikgu Ziq' yea..haha. ;p

THANX For Your Support
::END::

5 comments:

Haslinda Ariffin said...

Cikgu Ziq cikgu ziq...
1+1 berape ek?hehehehe

zIq Ziqry said...

ahaha. 1+1 pn xtawu??? apa nak jadi ni.. 1+1=11 lah!! haha

Umar said...

terbaik! all the best utk masa depan! :D

noor amirah bt ahmad said...

wow jadi trainer! =] best2.. jadi fasi pun dah best.. jadi trainer lagiii best.. =] trainer plkn kena jerit2 kan? uhuk..uhuk..

zIq Ziqry said...

Umar: thx bro! ^^
Amirah: ahah. ni most likely mcm cikgu..xla jd Jurulatih yg jerit2 tu..hehe

You might want to see :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...